Om oss

Kennel Chanaira

Velkommen til kennel Chanaira

Kennel Chanaira består av Trude Hagheim Kristensen, Per Bugge, vår lille datter Emine, en Labrador tispe og åtte Chihuahuaer. Vi holder til i en liten kommune i Vestfold og driver oppdrett av rasen Chihuahua korthåret og langhåret.

Vi er veldig glade i hundene våre og de betyr noe helt spesielt for oss. De er med på det meste som skjer og får mye oppmerksomhet. Hundene våre stortrives sammen og det er utrolig koselig å se hvor mye glede de får av hverandre. Vi er veldig opptatt av at Chihuahuaene er like mye hund som vår Labrador, dette innebærer et variert hundeliv med turer, trening, riktig oppdragelse og selvsagt mye kjærlighet! ♥

 

Vi kjøpte vår første Chihuahua, Ariana, fra Kennel Chi-Cago i 2007. Hun sjarmerte oss på alle mulige måter og det tok ikke lang tid før Chihuahua nummer to kom i hus. Og slik har det bare fortsatt!.... ♥ Vi er storm forelsket i rasen og stolte over å eie så mange flotte eksemplarer av den.

 

I 2010 kom vårt første Chanaira kull til verden og siden da har vi hatt 11 kull og til sammen fått 28 friske, fine valper! Vi syns det er veldig spennende og koselig å drive oppdrett og storkoser oss med alle valpene som vokser opp hos oss. Vi gleder oss veldig til å få flere kull i framtiden og bidra til å gjøre det beste for rasen.

 

Vi driver aktivt med utstilling, noe både vi og hundene trives godt med. Vi syns at utstilling er et viktig ledd i avlen, samtidig som det er veldig sosialt og morsomt! Ariana ble norsk utstilling champion sommeren 2009 og er også kennel Chi-Cagos første avkom med Championattittelen, noe oppdretterne (Karin og John) og vi er veldig stolte av. Våren 2011 fikk Fay også tittelen norsk utstilling champion. Q (INT NORD N UCH Chanaira’s Another James Bond) fra vårt første kull har utmerket seg veldig godt i utstillingsringen og vunnet flere titler. Han er norsk, svensk, dansk, finsk, nordisk og internasjonal utstilling champion. Han ble også nummer 9 på mestvinnerlisten for Chihuahua korthår i år 2012 og i år 2013! En annen hund fra vår kennel som har utmerket seg i ringen er Pondus (GR UCH Chanaira's B Dressed For Success). Han er gresk utstilling champion og har også vunnet Best In Show! Vi er veldig stolte av prestasjonene til de flotte jentene våres og deres avkom.

Kennelnavnet Chanaira ble godkjent av FCI sommeren 2009, og det er satt sammen av navnet på Trudes første Labrador; Chana, og vår første Chihuahua; Ariana. Dette er to ubeskrivelige flotte hunder, som vi er kjempe stolte over å bruke i kennelnavnet og vi håper dem vil bringe lykke for oppdrettet vårt ♥

 

Vårt formål med oppdrettet er å avle rasetypiske, friske hunder med godt gemytt. Vi er medlem av Norsk Kennel Klub, Norsk Chihuahua klubb og FCI.